Hvordan delta på et møte i Miro

Forberedelser og tilkobling

  1. Møt opp 10 minutter før møtestart for å sjekke at internett og møtelenken virker. 
  2. Du åpner mirobrettet ved å klikke på lenken du har mottatt. 
  3. Hvis du allerede har en Miro-bruker vil du automatisk være innlogget når du trykker på lenke. Om du er ny, vil du automatisk bli innlogget som gjestebruker. Skaff deg en gratis Miro-bruker her (anbefales).
  4. Forskjellene på en gjestebruker og en gratis Miro-bruker kan du lese her.

Avhengig av møtelederens innstillinger kommer du enten rett inn i brettet eller så får du beskjed om å taste inn et passord som du må få av eieren av mirobrettet.


Hvordan delta på møtet

Miro er en åpen digital arbeidsflate med mange funksjoner og muligheter. 

Det mest essensielle du bør vite er: 


Navigasjon

Du kan velge mellom to navigasjonssystemer i Miro. Du finner alternativene ved å trykke på kontrollpanel-symbolet oppe i høyre hjørne inne i Miro. Deretter trykker du på Navigation mode. Da får du disse valgene:

1. Med mus zoomer du inn/ut med hjulet på musen, mens styreflaten på laptopen din også kan brukes til å zoome. For å flytte deg rundt trykker du et sted på brettet og dra.

2. Med styreflate zoomer du inn/ut ved å strekke to fingre inn/ut over styreflaten, og flytt deg rundt ved å bruke to fingre samtidig og gli over styreflaten. Har du mus koblet til, kan den brukes om gjengitt på grafikken under.

Funksjoner

Det er møteleder sitt ansvar å gi instrukser for hva du skal gjøre, men det er lurt å prøve noen av funksjonene i forkant likevel. Det sparer deg frustrasjon og alle andre for tid. Alle funksjonene du trenger å bry deg om finner du i verktøylinjen til venstre i brettet.


De to viktigste funksjonene å lære seg som deltaker er:


  1. Post-it: Trykk på symbolet av en post-it-lapp i verktøylinjen til venstre på skjermen. Velg en ønsket farge og deretter trykk med musepeker på stedet hvor du ønsker å slippe lappen.
  2. Kommentar: Trykk på symbolet av en snakkeboble i verktøylinjen til venstre på skjermen. Musepekeren din vil nå ligne en snakkeboble som du kan plassere der du ønsker.

Erlend Klette

Tlf: 979 69 761

Kan vi hjelpe deg med noe?

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.
Lykke til med det digitale arbeidet så lenge!

Takk for innsendingen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.